DE KLIMMENDE RÈGÂHS GAAN VOOR EEN HALF MILJOEN EURO VOOR ONDERZOEK NAAR (ALVLEESKLIER)KANKER

De fietsende en wandelende vriendengroep uit Pijnacker, Delft, Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg, haalde tot en met 2021 maar liefst € 456.955,75 op voor onderzoek naar kanker. Ook enkele andere goede doelen profiteerden, zoals het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Neurofibromatose Vereniging Nederland.
Door corona lagen de meeste activiteiten de afgelopen jaren stil, maar inmiddels zijn de Règâhs weer lekkâh bezâg. Dit jaar haalden ze namelijk alweer circa € 25.000 euro op. Komt in 2022 het half miljoen in zicht?

Het verhaal van de Règâhs is in 2011 begonnen, toen een aantal vrienden hun frustratie wilde omzetten in iets positiefs, nadat ze in persoonlijke kring met kanker kreeg te maken. Een aantal Règâhs is zelf ook in aanraking gekomen met kanker en heeft de positieve gevolgen ondervonden van wat onderzoek mogelijk maakt. Zij konden herstellen en leven nog, omdat dit ooit door onderzoek mogelijk werd gemaakt.

Zoals gezegd zitten de Règâhs sinds de coronacrisis niet stil en worden er weer volop activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Eind maart fietsten de Règâhs nog ruim 500 kilometer van Parijs naar Den Haag en haalden daarmee € 8.125,20 op.
Met het feest in het Witte Paard, waar vele inwoners van Pijnacker-Nootdorp aanwezig waren, werd € 13.575,20 opgehaald. En donderdag 21 april zat De Drie Heeren in Pijnacker tot de nokkie vol voor een pubquiz en werd nog eens ruim € 4.000 opgehaald. Zo loopt de teller weer aardig op en komt het half miljoen binnen handbereik.

Door de Dolomieten naar de Alpe d’Huez

In 2022 zetten de Règâhs zich in voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen. Een stichting die zich inzet voor fundamenteel onderzoek naar behandeling van alvleesklierkanker.
Er staan nog drie grote evenementen op stapel om geld in te zamelen. Eind mei fietsen de Règâhs 1.100 kilometer en 18.000 hoogtemeters door de Dolomieten en de Alpen van Italië naar Frankrijk, waar ze op 2 juni meedoen aan Alpe d’HuZes. Hiervoor kan men doneren en helpen de magische grens van een half miljoen euro te bereiken. Dat doe je eenvoudig via https://dkronline.nl/online-doneren/

In september volgt nog een toertocht, die voor iedereen open staat om deel te nemen. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met De Viergang in Pijnacker. In oktober 2022 wordt vervolgens de financiële balans opgemaakt. Dan weten we of de grens van een half miljoen euro is bereikt.

Geef een reactie