Op zaterdag 7 januari 2023 vond in Sportcentrum De Viergang in Pijnacker de traditionele spinningmarathon van De Klimmende Règâhs (DKR) plaats. In een geweldige entourage brachten de maar liefst 250 deelnemers het recordbedrag van € 29.136 bijeen voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen.

Dat zowel de organisatie van DKR en Sportcentrum De Viergang als de deelnemers er na twee jaar afwezigheid door corona er zin in hadden, bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Maar liefst 250 deelnemers deden mee! Zij haalden zelf ook geld op met een door DKR beschikbaar gestelde persoonlijke actiepagina, waarmee ze vrienden, familie, collega’s en kennissen konden benaderen hen te sponsoren. Dit werd dus een doorslaand succes.

Drie rondes
De spinningmarathon bestond uit drie rondes van circa 55 minuten met 5 minuten pauze. De spinninginstructeurs zorgden elke ronde voor afwisselende muziek, terwijl op de achtergrond de filmbeelden van alle activiteiten en evenementen van DKR waren te zien. Sommige deelnemers gingen er drie rondes lang voor, terwijl anderen zich als duo hadden ingeschreven en elkaar soms afwisselden. Alles was mogelijk tijdens deze bijzondere avond, waar de sfeer en het enthousiasme door de instructeurs en de opzwepende muziek tot ongekende hoogte werden opgepompt. Zittend of dansend op de pedalen, zwaaiend met de armen of met de lampjes van je mobiel. De inzet van de deelnemers was een waar spektakel om te zien, zeker als je boven vanaf de tribune het soms bijna dansende schouwspel bekeek.

Recordbedrag
De finale had een feestje moeten worden, helemaal toen het recordbedrag bekend werd gemaakt. Het bedrag van € 29.136 werd met luid applaus en gejuich van de deelnemers ontvangen. Er kwam echter een abrupt einde aan een verder fantastische avond, toen in de laatste tellen van de finale een persoon onwel werd. Door adequaat ingrijpen is de desbetreffende persoon aanspreekbaar en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, waar deze gelukkig stabiel is en nog een aantal dagen voor observatie moet verblijven.